Troy, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından 2015 yılında kurulmuş bir yerli ödeme sistemi olup son yıllarda kullanımında artış gözlenmektedir. Ancak bu artışa rağmen Troy’un tanıtımı ve yaygınlaştırılması konusunda gerekli önem gösterilmemektedir. Kamu bankaları ve diğer ilgili kurumlar, Troy’un potansiyelini tam olarak fark edememiş gibi görünmektedir.
Troy’un yönetiminin, kullanımının artırılması ve bilinirliğinin yaygınlaştırılması konusunda daha aktif rol alması gerekmektedir. Özellikle kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’nın Troy’a desteklerini ve tanıtımlarını artırmaları beklenmektedir. Bu noktada, Troy’un yaygınlaştırılması için gönüllü elçilik yapan kişilerin desteklenmesi önem arz etmektedir.
Ziraat Bankası’nın Troy kartlarına olan ilgisi ve kullanımı konusunda veriler paylaşılmıştır. Ancak bu verilerin yanı sıra hangi tür Troy kartlarının yoğunlukla kullanıldığı ve bunların banka kartı, kredi kartı veya ön ödemeli kart olup olmadığı gibi detaylar da önem taşımaktadır.
Öte yandan, yerli ve milli ürünlerin desteklenmesi konusunda kamu kurumlarının daha duyarlı olmaları gerektiği vurgulanmıştır. Yerli ödeme sistemi Troy’un daha fazla kullanılması ve yurtdışına olan bağımlılığın azaltılması için hükümetin ve ilgili kurumların daha etkin adımlar atması gerekmektedir.
Diğer Yazılar
- Ziraat Bankası Troy’un neresinde?
- Çayırhan’da doğrular ve yalanlar
- Madencilikte geriyseniz gelişmeniz zor!
- Çok tıklanıyor, ama görülmüyor, okunmuyor!
- THY de TROY’u keşfetti!
- Airbus A400M mi, C-130 Herkül mü?
- Türkiye’nin F-35’e dönmesi doğru mu?
- Uçuşun en riskli anları: Kazalar hangi aşamada oluyor?
- 2024’ün en korkunç uçak kazaları
- Uçak kazaları azalıyor!